Алкоголь допомагає боротися з небезпечною хворобою - вчені

Алкоголь допомагає запобігти слабоумству

Помірне споживання алкоголю зменшує ризик розвитку недоумства, тоді як надмірна пристрасть до спиртного негативно впливає на когнітивні здібності.

 
Вживання невеликої кількості алкоголю сприяє зниженню ризику хвороби Альцгеймера. Про це заявляють американські вчені з Рочестерського університету. Про наукову роботу йдеться в прес-релізі на сайті MedicalXpress.
 
На думку вчених, спиртне має сприятливий ефект на глімфатичну систему, яка очищає центральну нервову систему ссавців від продуктів життєдіяльності. Глімфатична система була відкрита у 2012 році під час експерименту на мишах. Її робота заснована на закачуванні ліквору (спинномозкова рідина) в тканини мозку і подальшому його видаленні разом з низкою білків та інших сполук, які можуть брати участь у розвитку деменції та інших патологічних станів.
 
Виявилося, що вживання великої кількості алкоголю протягом тривалого часу негативно впливає на функції глімфатичної системи, що позначається на збільшуваній кількості маркерів запалення в астроцитах - клітинах, що є ключовими регуляторами закачування ліквору. Однак низькі дози спиртних напоїв (0,5 г на кілограм маси тіла за день) посилювали ефективність системи в гризунів порівняно з мишами з контрольної групи.
 
За словами вчених, дані доводять, що низьке і помірне споживання алкоголю зменшує ризик розвитку недоумства, тоді як надмірна пристрасть до спиртного негативно впливає на когнітивні здібності.
 
Раніше вчені заявляли про те, що алкоголь впливає на чоловіче сприйняття жінок.
 
Як повідомлялося, вчені навчилися визначати хворобу Альцгеймера за роки до перших симптомів.

Related

Здоров'я 3851423030665883070

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item