До в'язниці через європейський одяг: українка розповіла про життя у Саудівській Аравії


У Саудівській Аравії, щоб отримати вищу освіту, жінка повинна пред'явити дозвіл свого чоловіка. Якщо не одружена, то батька.
Корінних саудівок видають заміж батьки, те саме і з хлопцями. Часто другу половинку обирають в дитинстві. Про це розповідає Христина Амірза, яка заради коханого чоловіка зважилася на переїзд до Саудівської Аравії. Мешкає в країні 10 років, повідомляє versii.if.ua.
"Головна розвага – зустріч із родичами вдома або в кафе. Вони теж поділені: лише для чоловіків або лише для сімей. У домівках те саме – є дерев'яні перегородки, і коли приходять гості, то по один бік збираються чоловіки, а по інший – жінки. Святкування весілля відбувається два дні. Спершу для чоловіків, а потім для жінок. Під час різних святкувань арабки танцюють танець живота, яким повинна володіти кожна жінка. Таким чином, розглядаючи молодих дівчат під час танцю, старші жінки обирають наречених для своїх синів, внуків чи племінників", - розповіла Христина Амірза.
За словами українки, вона водить автівку лише в межах свого поселення, далі – жінкам заборонено.
"Щоб кудись дістатися, потрібен приватний водій або ж таксі. Хоча в таксі іноземкам трохи небезпечно їздити. Одного разу прикарпатка у справах полетіла в столицю Ер-Ріяд, де її мав зустріти водій однієї організації. Коли жінка вийшла з аеропорту і, побачивши його, почала сідати в машину, підійшов поліціонер і не дозволив – оскільки водій не був таксистом. Адже жінкам і чоловікам не можна перебувати разом, якщо вони не поєднані між собою шлюбними чи родинними зв'язками".
Голова мусульманок має бути покрита. В іншому випадку, жінку може зупинити поліція та зробити попередження.
"Також, як мусульманки, так і християнки, виходячи в громадські місця, поверх сукні мусять обов'язково одягнути абаю – традиційна арабська сукня з рукавами. Чимось схожа на довгий халат. Якщо знехтувати цим правилом, можна загриміти у в'язницю. А раніше, коли ще існувала релігійна поліція, за таке могли навіть і побити або ж така жінка могла зникнути безвісти".
Киянка Тетяна Рогозіна вийшла заміж за італійця Дієго Спандрі. Пропозицію зробив у Венеції за рік після знайомства.

Related

Суспільство 665817810554506438

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item