Росія разом з Кримом захопила дві третини українського шельфу Чорного моря - Держгеології

Ілюстративне фото
Росія після анексії Криму незаконно відібрала у України дві третини території шельфу Чорного моря, повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології і надр Олег Кирилюк. 
За його словами, після 2014 року територія українського шельфу скоротилася більше ніж утричі – з 130 тис. кв. км до 40 тис. кв. км, передає УНІАН.
"Розвідані запаси на шельфі Чорного моря до анексії Криму були досить великими. Затверджені запаси становили від 100 до 300 млрд куб. м газу на території шельфу, яка перебувала на території України і становила понад 130 тис. кв. км", - сказав Кирилюк.
Він додав, що на даний момент на підконтрольному Києву шельфі Чорного моря розвідано близько 37 млрд куб. м. газу та близько 10 млрд куб. м - на шельфі Азовського моря.
Нагадаємо, що 19 лютого Україна направила меморандум у рамках позову в Міжнародний трибунал ООН з морського права про порушення Росією Конвенції ООН з морського права. У МЗС України пояснили, що Росія незаконно експлуатує енергетичні та рибні ресурси, які належать Україні, та узурпувала права України регулювати власні морські території. 

Related

Події в Україні 6980826703741401731

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item