Український консул відвідав Клиха у в'язниці

Станіслав Клих

Нещодавно зі Станіслава Клиха і Миколи Карпюка суд заочно стягнув 250 тисяч рублів на користь матері російського військового, який загинув у Грозному 31 грудня 1994 року.

Український консул відвідав засудженого в РФ громадянина України Станіслава Клиха, який перебуває зараз у Верхньоуральській в'язниці в Челябінській області. Про це у вівторок, 6 лютого, повідомив адвокат Ілля Новіков.
"Червоні номери "146" у челябінській глухомані. Це український консул приїхав у Верхньоуральську в'язницю провідати Станіслава Клиха", - написав Новіков у своєму Twitter і виклав відповідну фотографію.



Красные номера "146" в челябинской глубинке. Это украинский консул приехал в Верхнеуральскую тюрьму проведать Станислава Клыха.
Він також повідомив у Facebook про свій візит до Клиха, зазначивши, що той "виглядає трохи краще, ніж перед етапом із Грозного, але говорить ще більш незв'язно, ніж раніше, і зовсім не може утримувати увагу на одній темі".
Крім того, за словами Новікова, за запитом консульства у в'язниці видали виписку з історії хвороби Станіслава Клиха, помітивши, що такі виписки "в тюрмах завжди такі, що нічого не зрозуміло, і скарг немає".
"Коли восени він потрапив із в'язниці у лікарню, лікували його глюкозою і циклодолом", - підкреслив адвокат.
Також з'ясувалося, що недавно із Клиха заочно стягнули 100 тисяч рублів, а з Карпюка (ув'язнений в РФ Микола Карпюк - ред.) 150 тисяч рублів на користь матері російського військового, який загинув у Грозному 31 грудня 1994 року.
Нагадаємо, 19 травня 2016 року суд у Грозному виніс вирок членам УНА-УНСО Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, засудивши їх на 22,5 року і 20 відповідно. Українців визнали винними в участі в бойових діях на боці чеченців у 1990-х роках.
У жовтні 2016 року російська правозахисниця Зоя Свєтова повідомила, що Станіслав Клих збожеволів через тортури, які застосовували до нього в СІЗО. Також українця примушували приймати психотропні препарати.

Related

Суспільство 9114254123152857538

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item