Пиво лікує важку хворобу: вчені зробили революційне відкриття


Пиво корисний при діабеті, підвищеному тиску та при боротьбі із зайвою вагою. 
Цю дію чинить речовина ксантогумол, що міститься у хмелі. Про це розповіли біологи з Університету штату Орегон в США.
Вони провели дослідження на мишах із зайвою масою тіла. Їх годували їжею з підвищеним вмістом жирів, що повинно було імітувати "західну дієту" людини. Зловживання подібним харчуванням призводить до ожиріння і підвищеного тиску.
Гризуни, які одержували гідрогенізовані похідні ксантогумолу, показували знижену інсулінорезистентність - фактор, який призводить до діабету другого типу. Крім того, у мишей придушувалася сприйнятливість до лептину, який викликає в організмі почуття голоду.
Так піддослідні раніше відчували насичення і менше їли, що нівелювало вживання жирної їжі.

Проте, ксантогумол міститься в пиві настільки малій кількості, що для потенційної користі необхідно щодня випивати мінімум 17 кухлів пінного напою. У перспективі корисний компонент пива може лягти в основу для створення лікарських препаратів проти раку, вважають вчені.

Тим часом, фахівці з Німеччини вже випустили пиво з підвищеним вмістом ксантогумолу. У напої, який виробники називають здоровим пивом, концентрація цієї речовини збільшена в 10 разів. В даний час проводиться дослідження, яке повинно підтвердити корисні властивості напою.

Related

Здоров'я 7024540589894538772

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item