Україну посунули на задвірки - Кучма зробив відверту заяву


Світова спільнота посунула Україну на задвірки.
Про це заявив другий президент Леонід Кучма на Балто-Чорноморському форумі.
"Ми всі з нетерпінням чекали Мюнхенської конференції. Пам'ятаю 2007 рік, де Путін на проблемах безпеки поставив хрест. І в 2008 році це продемонстрував на Грузії, на Осетії.
Тепер, сьогоднішня конференція. Більше політики пацифізму, ніж прозвучало на ній, важко було уявити. А Україна взагалі на задвірках була. Ніби-то ми там не існуємо. Якби не поїхав туди президент і не нагадав, що ми є на європейській карті, так напевно б і забули. Ось, що страшно. І над цим треба думати", - сказав він.
"Ми говоримо, що всі навколо винні. Весь світ. А ми? Ми собі в середину заглядаємо? Або що ми робимо в Україні? Іноді задаю нескромне питання для себе:"Чому Україна ніколи не була державою в повному розумінні цього слова?". Відповідь дуже проста: давайте подивимося на наш парламент, політичний бомонд. Ми самі себе з'їдаємо.
Якщо процес буде так далі йти, що кожен день: давай вибори президента, парламенту, ми про життя всередині країни взагалі не говоримо, як ніби людей немає. Ми про економіку взагалі забули... На нас світ буде дивитися крізь пальці. Мовляв, українці тільки: дай. 75% валового продукту - наші борги. Це жах", - заявив Кучма.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Related

Політика 9013341255956563619

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item