Китайська поліція отримала окуляри з функцією розпізнавання обличчя

Китайські поліцейські використовують розумні окуляри (ілюстративне фото)
Поліція Китаю почала тестування окулярів, які здатні розпізнавати обличчя перехожих і зіставляти їх з державної базою даних в режимі реального часу.
Тестування проходить в місті Чженчжоу і вже принесло перші результати, пише Futurism.
Поліцейські на вокзалі в Чженчжоу стали носити сонцезахисні окуляри, які оснащені програмним забезпеченням розпізнавання обличчя. Це дозволяє їм ідентифікувати людей в натовпі. Такі окуляри були вперше представлені в минулому році, але тести пристроїв почалися порівняно недавно.
За час тестування пристрої від стартапу LLVision допомогли затримати сімох підозрюваних у скоєнні серйозних злочинів, і ще 26 осіб, які намагалися подорожувати з підробленими документами.
Окуляри можуть робити фотографії, знімати відео і відображати деякі елементи на лінзах. Інформація з окулярів передається на спеціальний пристрій, який працює під управлінням ОС Android. Окуляри працюють швидше, ніж камери відеоспостереження: на тестах прилад зміг розпізнати окремих людей із 10-тисячної бази розшукуваних осіб всього за 100 мілісекунд.
"Використовуючи окуляри зі штучним інтелектом ви отримуєте миттєвий і точний зворотний зв'язок. Ви можете відразу вирішити, якою буде наступна взаємодія. Проте, слід додати, що їх точність не є досконалою. Шум в переповненому терміналі, наприклад, може спотворити результати", - зізнався глава стартапу LLVision Ву Фей.
Журналісти Futurism відзначають, що використання подібних окулярів зміцнить систему контролю і стеження за громадянами, яка діє в Китаї. Зокрема, за допомогою таких окулярів владі стане простіше стежити за політичними опонентами.
Раніше ЗМІ повідомляли, що камери відеоспостереження Китаю виявили людину всього за сім хвилин. В рамках експерименту китайським спецслужбам знадобилося сім хвилин, щоб знайти і затримати репортера BBC Джона Садворда. Для пошуку людини використовувалася потужна мережа камер відеоспостереження і технології розпізнавання особи. Експеримент провели, щоб показати, наскільки потужною і ефективною може бути система спостереження китайського уряду

Related

Технології 6259067637876506548

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item