КРУЧЕНИКИ С ГРИБАМИ


Українці здавна славляться як майстри з приготування ситних і смачних страв з м'яса.

Однією з таких страв є крученики. Назва «крученики», швидше за все, пішла від слова «крутити». І невипадково, адже щоб приготувати цю страву, потрібно загорнути начинку в м'ясний стейк. Начинка може бути різною: гриби, чорнослив, сир, морква – все, що забажаєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:
  • М'ясо для відбивних 600-700 г 
  • Шампіньони різані 500 г 
  • Цибуля 1 шт. 
  • Твердий сир 60 г 
  • Часник 3-4 зубчики 
  • Сметана 21% 150 г 
  • Борошно 1 ч. л. 
  • Масло 20 г 
  • Рослинна олія 2-3 ст. л. 
  • Сіль, перець за смаком 
  • Зелень 1 пучок 
ПРИГОТУВАННЯ
Робимо битки. Для початку нарізаємо стейк товщиною не більше 1,5 см. 
Відбиваємо м'ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем. 
Для начинки потрібно нарізати цибулю та печериці невеликими шматочками. 
Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. 
Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. 
Охолодити. 
Натертий сир змішати з грибами. Посолити і поперчити. 
На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обсмажуванні. 
Смажити до рум'яної скоринки. 
Після обсмажування крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. 
За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати 10 хвилин. 
На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.

Related

Смачно 3715427367455238369

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item