У Сенат США внесено законопроект про посилення співпраці з Україною у сфері кібербезпеки

Для вступу в силу документ повинен бути підтриманий Сенатом і президентом США
Двопартійна група американських сенаторів на чолі з демократом Шерродом Брауном і республіканцем Патріком Туумі представила на розгляд Сенату США дзеркальну версію проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, схваленого Палатою представників 7 лютого, повідомляє посольство України в США.
"Документ спрямований на надання допомоги Україні в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема того, що стосується посилення захисту комп'ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності України від російських інформаційних і комунікаційних технологій; сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібербезпеки, і міжнародних зусиль з протидії загрозам у всесвітній Інтернет-мережі", - йдеться в повідомленні посольства в Facebook.
У законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці Української держави з НАТО. Співавтори законопроекту - сенатор-республіканець Ліндсі Грем і сенатор-демократ Емі Клобучар.
У повідомленні наголошується, що для вступу в силу документ повинен бути підтриманий Сенатом і підписаний президентом США.
Нагадаємо, 7 лютого Конгрес США підтримав закон про співпрацю з Україною в сфері кібербезпеки.

Related

Події у світі 2397603740026883218

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item