У США розслідують угоду між Трампом і російським мільярдером

Демократи у Сенаті просять перевірити продаж Трампом вілли російському мільярдеру

Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв фігурує у так званому кремлівському списку, який у кінці січня був оприлюднений Міністерством фінансів США.

Заступник голови комітету Сенату США з питань фінансів демократ Рон Вайден просить Міністерство фінансів надати документи стосовно угоди президента Дональда Трампа з російським мільярдером Дмитром Риболовлєвим. Про це повідомляє Радіо Свобода.
Йдеться про земельну ділянку у Флориді площею понад 2,5 гектара, яку нью-йоркський забудовник продав у 2008 році Риболовлєву, на той момент - фактичному власнику Уралкалія.
 
Трамп купив маєток чотирма роками раніше за 41,35 млн доларів. Кадастрова вартість на момент продажу Риболовлєву склала 65 млн доларів, але росіянин заплатив 95 млн доларів. Ця розбіжність у цінах і привернула увагу сенатора Вайдена.
 
"Конгресу необхідно провести ретельне розслідування, щоб переконатися, що за фінансовими угодами Трампа і його помічників з Росії не приховувалося відмивання грошей або ще якісь протизаконні дії", - вказує він.
 
Раніше Трамп заблокував публікацію засекреченої доповідної записки демократів з Палати представників, яка спростовує заяву в документі республіканців про упереджене ставлення ФБР і Мін'юсту США до президента під час розслідування про "російське втручання".

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item