Санкції змусять РФ піти на поступки по миротворцям - екс-генсек НАТО

Колишній генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен

Колишній генсек НАТО вважає, що санкціями можна змусити Росію проявити певну гнучкість у питанні миротворчої місії ООН на Донбасі.


За допомогою санкцій можна змусити Росію проявити гнучкість у питанні миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це під час Мюнхенської конференції заявив колишній генеральний секретар НАТО, радник президента України Петра Порошенка Андерс Фог Расмуссен, передає Укрінформ.
"Дуже важливо зберігати тиск на Росію. Американське рішення посилити санкції, передати зброю Україні збільшило тиск на Росію, і нам треба зберегти його, щоб змусити росіян насправді зробити почин, у тому числі й у питанні миротворчої місії", - сказав він.
 
На думку Расмуссена, спочатку Україна і Росія мають дійти згоди щодо складу миротворчих сил.
 
"Я б, звісно, хотів би бачити в її складі членів НАТО, але Росія, очевидно, буде проти. Тому ми радимо, щоб, наприклад, Фінляндія, Швеція і Австрія зробили свій внесок", - підкреслив політик.
 
У той же час екс-генсек НАТО сумнівається, що буде якийсь розвиток подій до тих пір, поки в Росії не пройдуть президентські вибори.
 
"Я сумніваюся, що буде якийсь розвиток подій до тих пір, поки в Росії не пройдуть президентські вибори. Поки пропозиція, з якою два місяці тому виступив Путін з дуже маленькою місією і без сильного мандата, не приведе до вирішення питання на сході України", - зазначив Расмуссен.
 
Раніше повідомлялося, що Швеція готова долучитись до миротворчої місії на Донбасі, якщо Захід і Росія погодяться на це.

Related

Події у світі 7429531815960710345

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item