Експерт розповів, коли в Україні з'явиться якісний шоколад


В Україні до 1 липня 2019 року відтермінували дію нових стандартів до виробів з какао та шоколаду.
"Із січня цього року Україна перейшла на стандарти ЄС щодо виробництва кондитерської продукції, як і було передбачено угодою про Асоціацію Україна – ЄС. Це називали переходом до виробництва європейського шоколаду. Але не публічно 28 грудня Міністерство агрополітики вносло зміни до власного Наказу щодо відтермінування відповідних стандартів до 1 липня 2019 року", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він наголосив, що за європейськими стандартами те, що має більше цукру ніж потрібно — не шоколад. Це какао вмісний продукт.
"Якщо в такому продукті є пальмова олія, то це вже глазур. Такі назви прогнозовано знизять продажі вітчизняних виробників. Покупці почнуть віддавати перевагу імпортованій продукції", - прокоментував Дорошенко.
Зміни стандартів шоколаду пролобіювала профільна асоціація Укркондпром. До неї входять корпорація Roshen, "АВК" та "Нестле Україна".
"Сьогодні кожен виробник обиратиме для себе стандарти виробництва. Коли мова йде про інтереси споживачів, малого чи середнього бізнесу, тоді всі прихильники вільного ринку та гармонізації національного законодавства до європейських норм. Однак, коли мова заходить про інтереси великого бізнесу, про це забувають", - підсумував Олексій Дорошенко.
2018 року в Україні прогнозують подорожчання продуктів, товарів і послуг. Ціни в середньому зростуть на 8,9%. Водночас, до середини 2019 року, збережуться темпи інфляції. Хліб, ковбаси, кондитерські вироби, консерви, а також ринкові послуги - до кінця року подорожчають у середньому на 8,2%, йдеться у звіті НБУ.

Related

Економіка 3559003664428303735

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item