Кремль відхрестився від загиблих у Сирії "вагнерівців"


Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про інших росіян у Сирії, окрім кадрових військових.
Пєсков відзначив, що росіян багато по всьому світу і отримувати інформацію про них складно. Закликав не довіряти ЗМІ і звернутися в оборонне відомство, повідомляє "Медуза".
"Ми оперуємо тими даними, які стосуються військовослужбовців Збройних сил РФ, які беруть участь в операції ВКС Росії на підтримку сирійської армії. Даних про інших росіян, які можуть перебувати в Сирії, ми не маємо ", - заявив речник.
"В даному випадку ми закликаємо все-таки не використовувати повідомлення ЗМІ як першоджерело. І, звичайно ж, давайте віддавати собі звіт, що в багатьох країнах світу перебуває досить значна кількість наших співвітчизників-росіян, і, звичайно, тут володіти якоюсь детальною інформацією дуже складно ", - зазначив він.
Таким чином відповів на питання про загибель членів так званої "групи Вагнера" разом з президентськими військами Асада у Сирії 7 лютого.
Порекомендував журналістам звертатися до Міністерства оброни за подальшою інформацією.
Російські найманці у Сирії потрапили під авіаційний удар коаліції на чолі зі США 7 лютого. Про те, що під авіаудари потрапили саме російські найманці, написав у своїй сторінці "ВКонтакте" колишній ватажок терористів ДНР Ігор Стрєлков (Гіркін). "Під виглядом сирійців, втрати яких оцінюються аж у 100 осіб убитими, ударам американської авіації піддалися 2 тактичних підрозділи "Вагнера". Один - практично повністю знищено, другий - розгромлено "в мотлох", - написав він.
У день, коли близько 200 найманців із приватної армії "Вагнер" було вбито через обстріл, російське командування усіляко заперечувало наступ. Перед тим, як американські військово-повітряні сили у Сирії здійснили обстріл військ Асада, курдський командир зв'язувався з російськими військами і просив не продовжувати наступ у районі. Російський офіцер заявив, що наступу нема.

Related

Події у світі 1427949849385839828

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item