Саакашвілі у дзвінку з Варшави розповів про обставини своєї депортації та планах на майбутнє

У Саакашвілі вважають депортацію викраденням та обіцяють протести
Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі вважає процес свого затримання 12 лютого та подальшою депортацією викраденням.
Водночас кримінальну справу про підозри українських правоохоронців отримання Саакашвілі фінансування від олігарха-втікача Сергія Курченка він назвав сфальшованою.
"Кримінальна справа проти мене – повна фальш. Путін і Порошенко і Іванішвілі хочуть від мене позбутись. Нам треба спокійно реагувати на їх слабість, реагувати силою духу", - заявив Саакашвілі у телефонному дзвінку з Варшави та продовжив свій спіч у традиційній обвинувальній манері.
Повідомлення прес-служби його Руху нових сил починається з того, що Саакашвілі зустріли польські політики.
Водночас член руху Давид Сакварелідзе пообіцяв продовжити боротьбу.
"Навіть якщо нас пересаджають, люди будуть боротись. Звертаємось до міжнародної спільноти – в Україні не буде демократичної держави, адже ця політична еліта вирішила, що може розправитись з будь-ким. Але ми здаватись не будемо", - вважає Саквалерідзе.
Станом на 18:00 Прикордонна служба Польщі підтвердила, що політик вже прибув до їхньої країни на підставі заяви Міграційної служби України про реадмісію. Прикордонники визнали процедуру законною, оскільки дружина політика є громадянкою Нідерландів. Водночас адвокат заявив у поліцію про викрадення Саакашвілі.
В Україні політика позбавили громадянства.
5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби України надати статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі.
Однак його адвокат подав касацію, аби скасувати рішення Апеляційного суду Києва, який відмовився визнавати політика біженцем. Захист Саакашвілі тоді пояснював, що саме подання касації дозволяє позбавленому громадянства Саакашвілі перебувати в Україні.

Related

Політика 7331649939511842736

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item