CNN: Директор ФБР може піти у відставку після суперечки з Трампом

Раніше Рей посперечався з Трампом через публікацію документа по "російській справі"
В Адміністрації президента США побоюються, що директор ФБР Крістофер Рей може піти у відставку в разі оприлюднення документа, в якому відображені зловживання відомства при стеженні за радником Трампа під час виборчої кампанії 2016 року, передає CNN з посиланням на власні джерела.
ООдин з джерел телеканалу повідомив, що Рей не говорив про відставку під час нещодавньої зустрічі з главою апарату Білого дому Джоном Келлі, однак сам Келлі вважає таку можливість реальною.
Відзначається, що чиновники в Білому домі шукають компроміс, який задовольнив би як служби розвідки, які виступають проти публікації документа, так і президента США Дональда Трампа, який планує оприлюднити документ.
Рей серйозно розійшовся в думках з президентом США в питанні про необхідність публікації документа, пов'язаного з "російською справою": Трамп наполягає на його якнайшвидшому оприлюдненні, а директор ФБР побачив у цьому загрозу національній безпеці і репутації Бюро.
Нагадаємо, 29 січня ряд американських ЗМІ повідомили, що заступник директора ФБР США Ендрю Маккейб пішов у відставку.
Преса пов'язала звільнення Маккейба з критикою з боку Дональда Трампа, який публічно звинувачував Маккейба в упередженості в розслідуванні ФБР ймовірного втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.
Пізніше в Білому домі спростували причетність Трампа до відставки заступника директора ФБР.

Related

Події у світі 9208871955233729467

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item