Хакери примудрилися майнити криптовалюту в Microsoft Word – дослідження

Необережність при використанні відео у Microsoft Word може обернутися прихованим майнингом криптовалют
Кіберзлочинці знайшли спосіб прихованого збагачення за допомогою найпопулярнішого текстового редактора світу від американського софтверного гіганта.
Microsoft Word став ціллю для хакерів, які змусили цю програму майнити криптовалюту. Про це заявили представники компанії Votiro Secured.
За їхніми словами, постійне прагнення Microsoft вдосконалювати один із основних своїх офісних продуктів зіграло із провідним розробником програмного забезпечення злий жарт. У нових версіях Word можна вставляти відео, не завантажуючи його у сам файл. Таким чином, за допомогою функції Online Video розмір текстового документу залишається невеликим.
Розмістивши заражений хакерами відеофрагмент у своєму текстовому файлі, необережний користувач може вважати, що просто переглядає ролик. Однак насправді зловмисники отримують доступ до його обчислювальних потужностей і використовують їх для майнингу криптовалют.
Функція Online Video також доступна в інших продуктах Microsoft Office, таких як PowerPoint і OneNote. Але, прийшли до висновку фахівці Votiro Secured, в цих програмах вищий рівень захисту, ніж у Word.

Related

Технології 1923667458965113544

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item