Розстріл активістів у Хмельницькому: полковник СБУ, який наказав відкрити вогонь, купив Porsche та пішов на пенсію

Військова прокуратура не побачила в діях Крайтора складу злочину
Полковник Служби безпеки України Віктор Крайтор, який за часів Революції Гідності очолював управління спецслужби у Хмельницькій області, так і не поніс покарання за загибель людей під час розстрілу протестувальників 19 лютого 2014 року.
Про це розповіли журналісти програми Наші гроші з Денисом Бігусом.
Як повідомляється, тоді в результаті стрілянини з РПК з будівлі управління СБУ було вбито Людмилу Шеремет, ще чотири людини отримали вогнепальні поранення.
18+
Крім того, пізніше вночі був застрелений активіст Дмитро Пагор, ще близько десятка людей отримали поранення.
При цьому зазначається, що Крайтор декілька разів публічно визнавав, що віддав своїм підлеглим наказу на застосування зброї проти учасників протесту.
"Так, я віддавав наказ на застосування зброї для проведення попереджувальних пострілів. Ну так в чому проблема? Підніміть Статут Збройних сил України, накази Служби безпеки України, і подивіться - там це чорним по білому написано", - заявив він.
Після розстрілу активістів полковнику спецслужби повідомили про підозру за ст. 365 ККУ (перевищення службових повноважень), а пізніше змінили на більш м'яку ст. 425 ККУ (халатність).
Утім, у березні 2015 року Військова прокуратура Західного регіону закрила провадження щодо Крайтора за цією статтею через "відсутність складу злочину".
Таким чином, з 2017 року розстріл активістів Євромайдану в Хмельницькому розслідує департамент спеціальних розслідувань ГПУ, а Крайтор у справі проходить лише як свідок.
Більш того, у жовтні 2017 року він вийшов на пенсію, купивши собі перед цим із зарплати в 13,5 тисяч гривень Porsche Cayenne за 1,5 мільйона гривень.
Раніше повідомлялося, що Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, засудили до умовного терміну.

Related

Події в Україні 2129757743123981357

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item