Безпілотник США 11 годин курсував над Донбасом

Безпілотник RQ-4 Global Hawk

Американський літальний апарат здійснив багатогодинний політ вздовж лінії розмежування України і ЛДНР, а також зробив серію підльотів до кордонів РФ.

За даними західних авіаційних ресурсів, в неділю, 18 березня, стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі і кілька разів наближався до російських кордонів, пише Інтерфакс-Україна.
Зазначається, що дальній американський безпілотник, що вилетів з авіабази Сігонелла в Італії, протягом 11 годин літав уздовж лінії розмежування України з самопроголошеними ДНР і ЛНР, перебуваючи в контрольованому Україною повітряному просторі.

Під час польоту розвідник США здійснив щонайменше сім прольотів на відстані приблизно 40-55 км від районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують з Луганською областю України.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину понад 200 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених ДНР і ЛНР, а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

Найбільший в світі розвідувальний безпілотник RQ-4B Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів.

При польоті на великих висотах літальний апарат здатний виробляти огляд великих територій і фіксувати точкові цілі, передаючи дані розвідки в реальному часі через супутниковий канал зв'язку.

RQ-4B Global Hawk має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів. Він може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тисяч метрів. Вартість стратегічного безпілотника RQ-4B Global Hawk оцінюється в 140 мільйонів доларів, а час його польоту обходиться в 31 тисячу доларів.

Нагадаємо, з початку 2018 року безпілотник ВПС США регулярно використовується для ведення розвідки поблизу території ДНР і ЛНР, а також біля російських кордонів у регіоні Балтики і на Чорному мор.

Раніше повідомлялося, що 11 березня RQ-4B провів розвідку вздовж лінії розмежування на Донбасі, біля узбережжя Криму і Краснодарського краю РФ.

Related

Події в Україні 7131121831129476957

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item