Держдеп: 151 російського розвідника відправлено додому в Москву

Хізер Нойерт
Офіційний представник Держдепартаменту Хізер Нойерт заявила, що США, Велика Британія, Північноатлантичний альянс і ще 25 країн на цей момент оголосили про висилку 151 російського дипломата у справі Скрипаля.
"Кінцевий результат - 151 російського розвідника відправлено додому в Москву. Це свідчення того, наскільки серйозно світ сприймає російську глобальну кампанію з підриву міжнародного миру і стабільності, загрозу суверенітету і безпеки країн по всьому світу, дискредитації західних інститутів", - сказала Нойерт.



.@statedeptspox: The U.S., , @NATO & now 25 other countries have so far announced the expulsions of 151 Russian personnel. The end result is a testimony of how seriously the world takes ’s ongoing global campaign to undermine international peace & stability.

Нагадаємо, 26 березня низка країн оголосили про наймасштабнішу висилку російських дипломатіву зв'язку із застосуванням хімічної зброї проти громадян в Великій Британії. До міжнародної реакції також приєднався Північноатлантичний альянс - штат російської місії в НАТО буде скорочено з 30 до 20 дипломатів.
4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері. Скрипаль з донькою досі знаходяться в реанімації в критичному стані.
Британське слідство встановило, що Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в СРСР в 1970-х роках. Вона відома під назвою Новачок.
Лондон поклав відповідальність за інцидент на Росію.

Related

Події у світі 4271654709442077227

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item