Порошенко у ФРН обговорить питання Північного потоку-2

Труби для будівництва Північного потоку-2

Президент України Петро Порошенко має намір незабаром відвідати Німеччину, де, зокрема, буде обговорюватися питання будівництва російського газопроводу Північний потік-2.

 
Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє РБК-Україна.
 
"У найближчі дні я збираюся відвідати Німеччину, протягом двох-трьох тижнів. Я вітав Німеччину з формуванням коаліції, і я впевнений у тому, що буде сформовано новий уряд. Ця тема (Північний потік-2 - ред.), безумовно, буде на порядку дня наших переговорів", - заявив Порошенко.
 
Глава держави наголосив, що європейські країни демонструють солідарність з позицією України.
 
"Все більше європейських країн демонструють солідарність з Україною щодо Північного потоку-2 - Естонія, Латвія, Литва, Данія, Фінляндія, Швеція, Італія з нами. На сьогоднішній день мова йде про енергетичну безпеку світу і цілого континенту", - зауважив Порошенко.
 
За його словами, Україна є повноцінним членом енергетичного співтовариства і намагається робити все можливе, у тому числі в судових процесах, де разом з Польщею бере участь для демонстрації юридичних аргументів неможливості будівництва Північного потоку-2.
 
Раніше Порошенко заявив, що поведінка Росії після рішення Стокгольмського арбітражу дає додаткові підстави говорити про небезпеку проекту Північний потік-2, який монополізує постачання енергоносіїв в ЄС і порушує принципи диверсифікації.
 
Нагадаємо, екологи в Німеччині подали позов проти Північного потоку-2. Вони мають намір домогтися скасування дозволу на будівництво й експлуатацію газопроводу в територіальних водах ФРН.

Related

Економіка 5878930897553012403

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item