Сенатори США закликали Трампа "всіма наявними засобами" запобігти будівництву Північного потоку-2

Сенатори США стурбовані тим, що поява Північного потоку-2 завдасть шкоди українській економіці
Група з 39 американських сенаторів закликала адміністрацію Дональда Трампа використовувати "всі наявні в її розпорядженні засоби" для запобігання будівництва газопроводу Північний потік-2.
Як передає DW, відповідний лист сенатори надіслали в четвер, 15 березня, на ім'я міністра фінансів Стівена Мнучіна і заступника держсекретаря Джона Саллівана.
На думку сенаторів, проект зробить партнерів США в Європі "більш уразливими перед згубним впливом і політикою примусу з боку Москви", а також стане "кроком назад" у питанні диверсифікації енергопостачань у Європі.
Крім того, американські законотворці стурбовані тим, що поява Північного потоку-2 завдасть шкоди українській економіці, для якої транзит російського газу в Європу має важливе значення.
"Цей газопровід в обхід України усуне одну з найбільш значущих причин, за якими Росія уникає широкомасштабного конфлікту на сході України", - йдеться також у листі.
Раніше проти Північного потоку-2 виступила Естонія.
Перед цим у Вільнюсі керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали листа з попередженням про небезпеку газопроводу Північний потік-2, адресованого головам парламентів європейських країн.
Згодом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій назвав проект "вкрай небезпечним".

Північний потік - 2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу складе 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже існуючим Північним потоком - 55 млрд куб. м. газу.
Північний потік -2 проляже вздовж газопроводу Північний потік по дну Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.

Related

Економіка 2387141750363978115

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item