Затримали українського хакера, який пограбував банки у 40 країнах


В Іспанії затримали українського хакера. Він був главою кіберзлочинністю синдикату, який атакував 100 фінансових установ по всьому світу.
Банда нанесла більше 1 млрд євро збитків банкам в більш ніж 40 країнах світу. Використовували шкідливе програмне забезпечення, відоме як Carbanak і Cobalt, інформує Financial Times.
Банда програмувала банкомати на видачу готівки у встановлений час та проводила маніпуляції з мережами електронних платежів. Прибуток злочинці відмивали за допомогою криптовалюти.
До операції з викриття банди залучили різні органи, включаючи іспанську поліцію, Європейську банківську федерацію, банки приватного сектора і охоронні компанії, ФБР, владу Білорусі, Тайваню і Румунії.
34-річний українець Денис К. жив анонімно в Аліканте з дружиною і сином і був заарештований 6 березня. Зараз він знаходиться у в'язниці в Іспанії, справу буде передано до Національного суд.
За даними іспанського МВС, злочинцям вдалося організувати хакерські атаки на 300-400 банків Росії. З 50 російських банків гроші були викрадені.
Київська кіберполіція разом зі слідчими затримала 30-річного киянина, причетного до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Related

Технології 4648224756645697453

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item