ОБСЄ повідомило про перемир'я на Донбасі з 5 березня


Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив, що вітає домовленість про відновлення режиму припинення вогню, досягнуту Тристоронньою контактною групою та іншими підписантами Мінських угод, що, як очікується, вступить в силу з 00:01 годин 5 березня.
"Весна – це час для оновлення, і з цією підтримкою можна відновити процес, окреслений в Мінських угодах, і дозволити цивільному населенню на сході України знову жити в мирі", – заявив Апакан, повідомляє Радіо Свобода.
Він також заявив, що припинення вогню має відбуватися "виразним і наполегливим" чином через відведення важкого озброєння, сил та розмінування.
"Люди на сході України хочуть повернутися до їхнього нормального життя. Це найкращий час, щоб дозволити їм це", – сказав Ертугрул Апакан.
Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий "режим тиші" з 23 грудня 2017 року. Але це перемир'я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

Related

Події в Україні 1132032900066922380

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item