Канада виділить ЗСУ майже 5 млн доларів


Канада виділить $4,65 мільйонів на підтримку програм з підготовки Збройних сил України.
Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд.
Міністр уточнила, що буде профінансована закупівля для армії обладнання для надання першої допомоги і навчання військових.
"Сьогодні, щоб допомогти зміцнити стійкість України, ми виділяємо 4,65 мільйона доларів на підтримку підготовки Збройних сил України. Це фінансування забезпечить обладнання для надання першої допомоги і навчання військової поліції ВСУ", - заявила Фріланд.
Вона додала, що Канада беззастережно підтримує народ України і продовжить тиснути на Росію.
"Ми будемо продовжувати чинити тиск, в тому числі за допомогою економічних санкцій, поки Росія не виконає свої зобов'язання згідно з міжнародним правом і не буде дотримуватися суверенітету України", - заявила глава МЗС Канади.
Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1,45 млн на підтримку "Національного освітнього туру про Голодомор". Проект, заснований у 2015 році Канадсько-українською фундацією за фінансового сприяння уряду Канади, включає "пересувний клас" – спеціально облаштований автобус з інтерактивним обладнанням, який подорожує освітніми закладами Канади з метою донести правду про трагічні події 1932-1933 рр. в Україні. За останні три роки "пересувний клас" відвідало понад 25 000 канадців, включаючи понад 18 000 студентів та викладачів.

Related

Події у світі 8517271940037522323

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item