За підпал Товариства угорської культури в Ужгороді затримали 5 осіб, ще одного розшукують

Ймовірного керівника цих нападів оголошено у розшук
У справі про підпали Товариства угорської культури в Ужгороді затримали п'ять осіб, ще один підозрюваний перебуває у розшуку.
Про це повідомляє  голова Національної поліції України Сергій Князєв у Facebook.
"Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді. Загалом 5 осіб затримано, імовірний організатор-іноземець перебуває у розшуку", - йдеться у повідомленні.
Так, оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника цих нападів, його оголошено у розшук.
Напередодні закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, причетних до підпалу центру 4 лютого. Їх польські правоохоронці затримали у Варшаві. Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. 
Нагадаємо, 27 лютого в Ужгороді сталась пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Сума збитків встановлюється.
Аналогічний інцидент стався 4 лютого. Невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатського союзу угорців, що розташоване на Православній набережній в Ужгороді. У результаті було пошкоджено зовнішнє вікно та обгоріла віконна рама.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалити офіс Товариства угорської культури в Ужгороді здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу.

Related

Гаряча новина 8945593690597554122

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item