Від бомбардувань у Східній Гуті загинули 600 людей - ООН


Бомбардування Східної Гути в Сирії не припинилося, незважаючи на резолюцію Ради Безпеки ООН із закликом до 30-денного перемир'я.
Про це заявив регіональний координатор ООН Панос Мумцис, пише Reuters.
Він зазначив, починаючи з 18 лютого близько 600 людей загинули і понад 2 тис. були поранені в результаті повітряних і наземних ударів.
За словами Мумциса, надходять повідомлення про голод і бомбардування лікарень в місті. Він зазначив, що такі напади на цивільних осіб "просто неприпустимі".
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей та президент США Дональд Трамп засудили сирійський режим та звинуватили Росію у причетності до бомбардувань у Східній Гуті.
"Вони погодилися, що це гуманітарна катастрофа, і що переважна відповідальність за несамовиті людські страждання лежить на сирійському режимі і на Росії, яка є головним його прихильником. РФ і всі інші, хто може вплинути на сирійський режим, повинні негайно діяти для припинення кампанії насильства і для захисту цивільних осіб", – йдеться в повідомленні.
24 лютого Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію з вимогою 30-денного перемир'я у Сирії. Текст резолюції, проект якої змінювали на вимогу Росії, підтримали усі 15 членів РБ ООН. Згідно з документом, перемир'я має бути запровадженим негайно. Це уможливить доставку гуманітарної допомоги у ті регіони, які її потребують.

Related

Події у світі 6625115080763308672

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item