Чортова дюжина. У процесорах AMD знайдено 13 вразливостей

П’ята частина всіх комп’ютерів на Землі працює на чіпах AMD, в яких виявилося 13 критичних вразливостей
Ізраїльські дослідники встановили, що в чіпах American Micro Devices (AMD) існує понад десяток критичних недоліків, якими можуть скористатися хакери.
У мікропроцесорах Ryzen і EPYC виробництва AMD виявлено 13 небезпечних вразливостей. Про це заявили експерти CTS-Labs (Ізраїль), повідомив Cnet.
За словами дослідників, усі, хто користуються чіпами AMD, перебувають під загрозою несанкціонованого втручання у роботу їхніх комп’ютерів зі сторони кіберзлочинців. Правда, щоби скористатися виявленими вразливостями, зловмисникам потрібно встановити контроль над обчислювальними машинами за допомогою шкідливого програмного забезпечення. І тоді вони зможуть отримати доступ до тих частин мікропроцесорів, які досі вважалися найзахищенішими і де зберігаються паролі та ключі шифрування.
Експерти з Ізраїлю перед тим, як оприлюднити свій звіт, дали AMD добу на усунення недоліків. На думку спостерігачів, це замалий строк. Звиклим терміном вважається проміжок часу 90 днів – саме стільки просили виробники для того, щоби справитися зі своїми проблемами до оприлюднення даних про вразливості. Раніше дослідники Google надали Intel пів року, щоби найбільший у світі виробник мікропроцесорів усунув недоліки у своїх чіпах.
Мікропроцесори Intel встановлені на 77% всіх комп’ютерів світу, а частка AMD становить 22%.

Related

Технології 8773467570489886981

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item