У Великій Британії отруїли колишнього російського розвідника - BBC

Сергій Скрипаль отримав притулок у Великій Британії
У Великій Британії колишній російський військовий розвідник Сергій Скрипаль і жінка, яка супроводжувала його, зазнали дії невідомої речовини, їх госпіталізували у важкому стані, повідомило агентство BBC з посиланням на джерела.
За інформацією поліції, інцидент з чоловіком і жінкою стався в одному з торгових центрів в центрі Солсбері, графство Вілтшир, в неділю, 4 березня.
Відразу після інциденту поліція оточила торговий центр і декілька інших районів міста для проведення знезараження вулиць і приміщень.
У поліції не назвали імена постраждалих. За інформацією BBC, ними виявилися 66-річний громадянин РФ Сергій Скрипаль і 30-річна жінка.
Скрипалю було надано політичний притулок у Великій Британії після обміну шпигунами між США і Росією в 2010 році.
Сергій Скрипаль - колишній полковник Головного розвідувального управління РФ, також працював в управлінні справами МЗС РФ
У 2006 році був засуджений на 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії. Він зізнався, що був завербований британськими спецслужбами в 1995 році. За інформацією російського слідства, Скрипалю заплатили більше $100 тис. за інформацію про співробітників і агентів ГРУ, які діяли в країнах Європи.
У 2010 році був помилуваний в рамках операції з обміну громадян Росії, засуджених в Росії за шпигунство на користь США і Великої Британії, на агентів російських спецслужб, затриманих в США в червні 2010 року.

Related

Події у світі 470909175007421540

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item