Найєм нагадав Ляшку і Турчинову про "порвані сорочки"


Контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" був "кидком" росіян. За прем'єрства Юлії Тимошенко документ підтримували ті, хто тепер його критикує. Зокрема, діючий секретар РНБО Олександр Турчинов і лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
Про це у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.
"І, все-таки, які ж вони, вибачте за слово, виродки. Більше ніж за десять років роботи журналістом я не пам'ятаю жодної зими, коли б не писав про газові контракти, протоколах і переговорах з Газпромом. Нас звинувачували у крадіжці, погрожували морозами, вимагали фантастичних виплат за невибрані обсяги і розповідали про "велику дружбу, але гроші вперед".
Відчуття, що нас жорстоко і цинічно кидають виникало щороку, але в 2009 воно було особливо стійким. Коли підписували контракт, я як журналіст супроводжував українську делегацію в Москві. Досі пам'ятаю усміхнене обличчя Міллера і відчуття безсилля перед таємним угодою, яке нам видавали як велику перемогу.
І, до речі кажучи, серед тих, хто тоді підтримував і допомагав Юлі Тимошенко в підписанні цього контракту були і ті, хто зараз дуже смішно, але підло намагаються опинитися осторонь - Олександр Турчинов, Сергій Пашинський, Олег Ляшко... всі вони тоді рвали на собі сорочку за цей контракт і називали його рятівним.
Окрема історія - як роками, під різними соусами нам підсовували "українського посередника" - RosUkrEnergo, яким, як виявилося пізніше, весь цей час управляли офіційні менеджери Газпрому", - міркує нардеп.
19 січня 2009 року у Москві керівники "Нафтогазу" і "Газпрому" за підсумками переговорів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна підписали два контракти на 10 років. Ціна для України визначалася за формулою, відповідно до якої вартість газу досягала 485 за тис. куб.

Related

Політика 720007341412383266

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item