У МЗС відреагували на заяву посла Угорщини про автономію Закарпаття


У Міністерстві закордонних справ заявили, що посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень перевищує свої дипломатичні повноваження.
Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сказала в ефірі "5 канала", коментуючи заяву угорського посла про те, що Угорщина має право роздавати свої паспорти всім, хто має угорське коріння.
"А ще він не проти автономії. Ми також не проти автономії від Угорщини", - сказала Зеркаль.
"У нас зараз все це заплановано... з розмовами про те, що він перевищує свої повноваження тут, в Україні", - підкреслила Зеркаль.
За її словами, Україна зайняла досить жорстку і незмінну позицію щодо мовних положень закону про освіту та інших питань. Зеркаль зазначила, що Угорщина вдається до подібних заяв, як в ситуації з Україною, щодо всіх країн-сусідів.
При цьому вона додала, що через заяви Кешкеня не висилатимуть.
"Ну що ми зараз повинні депортувати посла ... (Це) не дипломатично", - сказала Зеркаль.
У той же час, коментуючи той факт, що в окремих населених пунктах в Закарпатській області на установах розміщені угорські прапори, заступник глави МЗС висловила думку, що в області не проведено децентралізацію.
"Якби децентралізація відбулася в Закарпатті, як вона відбувається в інших регіонах України, то не було б ніяких проблем", - вважає Зеркаль.
Угорщина не бачить нічого поганого у автономії для закарпатських угорців. Однак, з огляду на війну на Донбасі, зараз про це не йдеться, каже посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

Related

Події в Україні 5939314153301718302

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item