Савченко виключили з комітету ВР з національної безпеки України


Верховна Рада України виключила народного депутата Надію Савченко з комітету ВР національної безпеки і оборони.
За таке рішення проголосували 261 депутат.
Український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук заявив, що це проект постанови ще від 2016 року.
"Ми мали справу з послідовною ідеологічною підтримкою винятково тез кремля. Єдина її притомна заява, це прохання не дати їй скурвитись. Не соромно робити помилки, соромно не виправляти її наслідки, - каже Тетерук, передає pravda.com.ua. Вимагаємо виключити її з комітету. Ми маємо зупинити процес, який робить Савченко".
Перед голосуванням за Савченко заступився депутат від Опоблоку Микола Скорик. Він додав, що "Савченко зробила важливі заяви" в четвер щодо дій влади.
Згідно з пояснювальною запискою, член комітету має доступ до державної таємниці.
"Народний депутат України Савченко Н.В. має допуск до державної таємниці. Як член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони приймає участь у засіданнях, де розглядається інформація, яка відноситься до державної таємниці. Зокрема, стримування військової агресії Росії проти України, забезпечення Збройний Сил України озброєнням та військовою технікою, планування та проведення військових навчань тощо", - йдеться у записці.
В документі зазначається, що виключити Савченко потрібно "з метою недопущення розголошення інформації, яка відноситься до державної таємниці та зважаючи на те, що член Комітету повинен приймати участь у засіданнях, де будуть розглядатися питання пов'язані з державною таємницею необхідно прийняти дану Постанову найближчим часом".
Нардеп Надія Савченко заявляє, що не має стосунку до кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука, водночас дякує йому за звільнення полонених. Про це вона заявила під стінами СБУ, де її мають допитати.

Related

Політика 665904851659260932

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item