Зброю на стіл: Рада прийняла закон для нардепів


Верховна Рада підтримала зміни до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", який зобов'язує народних депутатів здавати зброю при вході у будівлі під державною охороною.
За це проголосували 263 депутати.
В будівлі, де працюють Верховна Рада, президент, Кабінет міністрів, а також інші органи державної влади, щодо яких здійснюється державна охорона, недопускатимуть осіб з холодною або вогнепальною зброєю (крім людей, які здійснюють державну охорону відповідної будівлі), повідомляє "Інтерфакс-Україна"
Також йдеться про недопуск осіб з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами або горючими твердими речовинами, піротехнічними засобами.
Виключається з цього переліку - отруйні і сильнодіючі речовини.
Військовослужбовці Управління державної охорони матимуть право не допускати осіб, які мають при собі заборонені предмети.
Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони народний депутат від БПП Іван Вінник наголосив, що при цьому народні депутати залишаються недоторканними: ніхто обшукувати і оглядати їх не буде, пише "Українська правда"
Закон вступить в силу з дня його публікації.
ЗМІ повідомляли, що 15 березня позафракційний народний депутат Надія Савченко ніби-то принесла у Верховну Раду три гранати і пістолет. Її вивели із будівлі парламенту троє депутатів з "Народного фронту".

Related

Політика 4306132615577140718

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item