Дипломатичний бойкот Кремля: Росія не очікувала такого масштабу


Російська Федерація не очікувала, що так багато держав долучаться до з вислання російських дипломатів на підтримку Великобританії.
Про це сказала політолог-міжнародникГанна Шелест в ефірі "112 Україна".
"Достатньо очевидно, наскільки російська Федерація заганяє себе в дипломатичний вакуум. Вони не очікували, що інші країни приєднаються до Великобританії. Очікувано приєдналися США, які нещодавно висилали набагато більшу кількість дипломатів. Але приєднання країн від Австралії до невеличких Балканських держав, на які РФ намагається впливати, для Москви стало дуже неочікуваним. І це дуже показово щодо позиції та готовності у першу чергу європейських країн називати речі своїми іменами і виступати консолідованою позицією", - зазначила Шелест.
За її словами, зараз ситуація гірша, ніж під час холодної війни минулого століття.
"Те, що відбувається сьогодні, гірше за холодну війну. Тоді були певні домовленості, які працювали, були норми міжнародного права, які поважали обидві супердержави. Сьогодні бачимо, що Російська Федерація руйнує базові принципи міжнародного права", - зазначила експерт.
4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.
У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися майже 30 країн. Найбільше дипломатів вислали США - 60. Україна відправила додому 13 осіб.

Related

Події у світі 2362372708648656916

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item