Москва направила Лондону і Парижу ноти зі списком питань у справі Скрипалів

Посольства Росії в Лондоні і Парижі направили в МЗС Великої Британії і Франції ноти з питаннями у справі Скрипалів
У суботу, 31 березня, посольства Росії в Лондоні і Парижі направили в МЗС Великої Британії і Франції відповідно ноти, в яких міститься список питань у справі Скрипалів.
Як повідомляє МЗС Росії, зовнішньополітичному відомству Великої Британії направили ноту з 14 запитаннями.
Так у РФ цікавляться, чому їм "відмовлено в праві консульського доступу до двом російським громадянам, які постраждали на британській території", які конкретні антидоти і в якій формі були введені постраждалим.
Також Москва вимагає відповіді на питання про, "російське походження" нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні Скрипалі і "чи розроблялися зразки бойової отруйної речовини типу Новачок (за британською термінологією) або її аналоги в Великій Британії.
Цілий ряд питань стосується участі Франції в розслідуванні інциденту: на якій підставі Франція була залучена до технічного співробітництва в розслідуванні інциденту; які докази передавалися Франції для вивчення і проведення власного розслідування; чи проводилося дослідження французькими фахівцями біоматеріалів Сергія і Юлії Скрипаль і в яких конкретно лабораторіях; чи є в розпорядженні Великої Британії матеріали проведеного Францією розслідування і т.д.
До французької сторони Росія направила ноту зі списком із 10схожих питань.
Крім питань, що стосуються залучення Франції до розслідування отруєння, Росія запитує, "якими експертними знаннями володіє Франція в області вивчення бойових отруйних речовин цього типу або їх аналогів", а також "на підставі яких ознак (маркерів) французькі фахівці встановили "російський характер" походження речовини, застосованої в Солсбері ".
"Чи розроблялися зразки бойової отруйної речовини цього типу або її аналоги у Франції, якщо так, то з якою метою?", - цікавляться також у РФ.
Отруєння Скрипалів у Солсбері спровокувало висилку російських дипломатів не менше 27 країн. США оголосили, що вирішили вислати 60 російських дипломатів. 26 березня про рішення вислати з України російських дипломатів оголосив також президент Петро Порошенко. Усього з України вислали 13 дипломатів. 28 березня вони покинули Україну.
У відповідь Росія почала дзеркальні заходи .
Нагадаємо, 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в британському Солсбері. Слідство встановило, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок, розробленою в СРСР в 1970-х роках. Великобританія поклала відповідальність за інцидент на Росію.

Related

Події у світі 4047341175055682052

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item