Україна побудує в Австралії космодром


Державне космічне агентство України запропонувало побудувати космодром у Кімберлі, Австралія.
Ідея надійшла як відповідь на багаторічну мрію Австралії про розміщення свого власного пускового комплексу, повідомляє The West Australian.
За словами посла України в АвстраліїМиколи Кулинича, Україна має тривалу історію в сфері космічних досліджень, тому ця пропозиція цілком реалістична. Він додав, що Україна могла б "запускати ракети вже завтра", якби був космодром.
Для створення відповідного майданчику потрібні 5-7 тис. км² землі у вигляді оренди промислової площі. Імовірно, це обійдеться в $500 тис. і займе майже 2 роки.
Космічному агентству України потрібна підтримка Федерального і Державного урядів Австралії в дослідженні земель, з приводу їхньої доступності, а також отримання всіх документальних дозволів.
Раніше директор Інституту космічних досліджень, член-кореспондент НАН України Олег Федоров писав, що 2017 року уряд фактично повністю припинив фінансування наукової космічної програми України, виділивши на неї символічну суму у 29 млн грн, тоді як Державне космічне агентство України заморозило всі поточні та перспективні наукові проекти.

Related

Події у світі 179596515902934862

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item