Губернатор Кемеровської області вибачився перед Путіним за пожежу, а родичів загиблих назвав "воронням"


Губернатор Кемеровської області Аман Тулеєв попросив пробачення у президента РФ Володимира Путіна за пожежу у ТРЦ "Зимова вишня".
Тулеєв звернувся до глави Кремля, коли той відвідав Кемерово. Заява прозвучала на фоні масових вуличних протестів. Люди вимагали відставки голови регіону, повідомляє "Коммерсант".
"Володимир Володимирович, ви особисто телефонували мені. Ще раз спасибі велике (при цьому вжив слово "великое") . Прошу вибачення особисто у вас за те, що трапилося на нашій території ", - заявив керівник області.
У родичів загиблих Тулеєв просити пробачення не став. Назвав людей, які мітингували на вулиці, "воронням" та "бузотьорами" — вічно невдоволеними чимось людьми . То все опозиційні сили, запевнив також. Зібралися 200 чоловік і бентежать народ. Родичів жертв там нема, сказав.
До торгового центру в день пожежі він також не їздив. Пояснив, що його кортеж завадить рятувальним роботам.
До мітингарів у Кемерові вийшов віце-губернатор Сергій Цивилєв. Один із учасників акції Ігор Востріков заявив, що влада ставиться до народу, як до скотини.
"Молодий чоловіче, ви що, попіаритися на горі хочете?", - запитав роздратовано чиновник.
На це чоловік відповів, що у нього загинула вся родина: дружина, сестра і троє дітей.
Після того в ході мітингу Цивилєв став на коліна і попросив у людей пробачення. Це в традиції росіян - просити пробачення на колінах, пояснив.
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про національну жалобу в Росії через події 25 березня в Кемерові. День скорботи призначив на 28 березня. 27 березня жалобу оголосили деякі російські міста та регіони - Кемеровська область, Інгушетія, Приморський край, Єкатиринбург, Бурятія, Якутськ, Бранська область та Новосибірськ. Мітинги пройдуть у Москві.

Related

Події у світі 4282169587124377635

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item