Отруєння Скрипаля: із Великої Британії депортують російських дипломатів


Лондон вимагає депортувати з Великої Британії 23 російських дипломатів. На збори їм дають тиждень.
Такі заходи на довгі роки підірвуть діяльність російської розвідки в Сполученому Королівстві. Про це під час виступу в парламенті оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей, передає Reuters.
Темою виступу британського прем'єра є можливі заходи, які Велика Британія може застосувати до Росії у зв'язку з отруєнням в Англії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля. У Лондоні вважають, що замах організувала Москва. Чоловіка і його дочку отруїли речовиною, яку, за інформацією британські влади, розробляла Росія.
Велика Британія також припинила всі двосторонні контакти з Росією. Зокрема, Сполучене Королівство відкликало запрошення міністрові закордонних справ Росії Сергію Лаврову відвідати Лондон.
"Після цього кричущого інциденту ми не можемо залишати відносини на колишньому рівні. Тому ми припиняємо усі двосторонні контакти на високому рівні, в тому числі відкликаємо запрошення міністрові закордонних справ Сергію Лаврову", — сказала Тереза Мей.
При цьому Мей наголосила, що переривати всі контакти з Москвою — не в інтересах країни. Попри це британські дипломати та члени королівської родини не поїдуть на чемпіонат світу з футболу.
Скрипаля і його дочку Юлію знайшли непритомними на лавці в сквері в Солсбері увечері 4 березня. Їх госпіталізували, зараз вони в комі. Передбачають, що постраждалі, якщо їм вдасться врятувати життя, ніколи не оговтаються від наслідків.
У цій справі МЗС Великої Британії скликає позачергове засідання Ради безпеки ООН.

Related

Події у світі 1240074225181278953

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item