ОБСЄ повертає безпілотники на Донбас

ОБСЄ відновлює моніторинг ситуації за допомогою безпілотників

Місія ОБСЄ знову почне моніторити ситуацію в Донецькій і Луганській областях за допомогою безпілотників. Представники місії просять сторони не збивати БПЛА.

 
Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні відновлює моніторинг ситуації на Донбасі за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це повідомляється на офіційному сайті місії.
 
Як зазначається, СММ ОБСЄ використовує безпілотники та інші технічні засоби для подолання перешкод, створених сторонами на моніторинг ситуації з безпекою на сході України.
 
"Використання таких технологій, як далекі БПЛА, дозволяє СММ більш уважно стежити за ситуацією, особливо в районах, які важкодоступні наземним патрулям або ж де наші спостерігачі обмежені в діях, знаходяться під загрозою", - сказав перший заступник керівника ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.
 
Він також очікує, що сторони не втручатимуться в роботу безпілотників спостерігачів і не будуть їх збивати чи перехоплювати.
 
ОБСЄ використовуватиме на Донбасі БПЛА Camcopter S-100. Вони мають дальність у понад 160 кілометрів і можуть працювати вночі, коли мобільне наземне патрулювання обмежене з міркувань безпеки.
 
Нагадаємо, стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk у суботу, 24 березня, здійснив розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Related

Події в Україні 277041972038475967

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item