Експерт розповів, що означає для України призначення нового радника Трампа


Новий радник президента США проводить послідовну політику щодо приборкання російської військової агресії. Однак його небажання вести діалог з Росією може негативно позначитися на Україні.
Про це розповів аналітик Інституту світової політики Микола Белесков.
"Від 2014-го року Болтон послідовно критикує Російську Федерацію. Наполягає, що проти Москви треба застосовувати жорсткі методи й допомагати Україні. Можна ставити питання щодо розширення допомоги у військовій сфері. Він не є прихильником діалогу. Вимагає різких кроків, щоб змусити Росію змінити свою позицію. Наміри можуть бути гарними, а наслідки – поганими. Не впевнений, що українцям хотілося б, щоб протистояння США з РФ вийшло з-під контролю, а ареною їхнього протистояння стала Україна. Є ще один аспект. Нові урядовці, які прийшли на посади останнім часом, виступають за активні дії США проти Ірану, Китаю й Північної Кореї. Це може втягнути Вашингтон у прямі конфлікти з цими країнами. Як наслідок – Штатам буде не до України", - говорить він.
За словами аналітика, раніше кандидатура Болтона вже була відхилена його колегами.
"Джона Болтона скептично сприймають його ж колеги з Республіканської партії. Із багатьма співробітниками адміністрації президента за часів Джоржа Буша-молодшого він розсварився. Вперше його розглядали на посаду радника з питань безпеки і оборони, коли Трамп тільки прийшов до влади. Радники тоді казали Трампу, щоб не призначав його", - розповів експерт.
Колишній посол США в ООН Джон Болтон стане новим радником президента Дональда Трампа з питань національної безпеки. Він займе місце звільненого Герберта Макмастера. За останні 14 місяців Джон Болтон стане вже третьою людиною на цій посаді.

Related

Події у світі 1092098087586430448

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item