Євросоюз вирішив відкликати свого посла з Росії

Лідери Євросоюзу підтримали Терезу Мей
Інформаційне агентство Reuters повідомляє, що лідери країн Європейського союзу підтримали Велику Британію, яка звинувачує РФ у отруєнні колишнього розвідника Сергія Скрипаля.
Європейський союз вирішив у знак солідарності відкликати свого посла Маркуса Едерера з Москви.
"ЄС згоден із оцінкою уряду Сполученого Королівства, що дуже ймовірно, що Російська Федерація несе відповідальність за отруєння Скрипаля, й що немає правдоподібного альтернативного пояснення", - йдеться в спільній заяві ЄС.
Також британський уряд опублікував заяву, в якій повідомляється, що після зустрічі прем'єр-міністра Терези Мей із канлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном було прийнято рішення підготувати "загальну європейську відповідь" на отруєння Скрипаля.
Нагадаємо, Велика Британія оголосила 23 російських дипломатів персонами нон грата через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.
Нагадаємо, що 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі у Солсбері.
    Британське слідство встановило, що Сергій Скрипаль та його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Вона відома під назвою Новачок. Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію.
    До розслідування їх отруєння залучено фахівців Організації із заборони хімічної зброї. Скотленд-Ярд очікує, що розслідування займе "кілька місяців".

    Related

    Події у світі 7633288588895352228

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item