Ходорковський: Росію чекає доля СРСР


Михайло Ходорковський стверджує, що трагедія в Кемерово оголила головні проблеми управління країною путінським режимом.
За його словами, на даний момент в Росії не існує жорсткої системи управління, що і рятує країну від розвалу. Про це він написав на своїй сторінці Facebook.
"Фактично країна не зруйнувалася ще тільки тому, що ніякої "жорсткої вертикалі" немає, а є територіальні і галузеві "вотчини", керовані "намісниками" на свій розсуд, що відповідають перед Путіним і його помічниками за бабло, за голоси і за тишу. І що не відповідають в іншому ні перед ким, якщо тільки оскаженіле населення не починає занадто сильно шуміти. Але це краще, ніж взагалі ніякого управління! " - написав Ходорковський.
При цьому така система не дозволяє країні прогресувати і поступово наближає повний занепад. Трагедія в Кемерово може змусити Путіна "закрутити гайки", що зробить систему жорсткіше, але менш стійкою.
"То що ми отримаємо? Прискорення розвалу. Що робити? Глобально, без зміни системи, нічого не зробити. Але локально ми можемо спробувати захистити хоч найбільш вразливі точки", - резюмував політик.
Генеральному директору "Кемеровського кондитерського комбінату", якому належить будівля згорілого ТРЦ "Зимова вишня", Юлії Богданової висунулизвинувачення в порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб.

Related

Суспільство 8812162004520139474

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item