Вияснили, чому США досі не передали Україні патрульні катери


Передача США двох патрульних катерів класу Island з 2014 року формально затягується українською владою через бюрократичні процедури.
Вле справжньою причиною цьому може бути комерційний інтерес заводу Петра Порошенка "Кузня на Рибальському", який будує на державне замовлення катери, йдеться у програмі "Схеми".
30-метрові катери класу Island були на службі Берегової охорони США. Наразі стоять у порту Балтимора. Вперше про можливість їхньої передачі Україні заговорили ще у 2014 році – одразу після анексії Криму. У той час катери вже почали виводити зі складу Берегової охорони США .
Журналісти стверджують, що Україна "опирається" подарунку у вигляді катерів вже четвертий рік. Нібито через меркантильні мотиви керівництва держави.
Екс-радник віце-президента США Майкл Карпентер, який відповідав за Росію та Україну, також опосередковано підтвердив цю інформацію.
Процедура передачі формально затягується через бюрократичну процедуру, врегулювати яку може Кабінет міністрів України, коли винесе окрему постанову. Щоб Україна могла напряму отримати від США катери, заплативши за їхню "розконсервацію". Проте прем'єр-міністр Володимир Гройсман не зміг пояснити, чому досі американські кораблі не в Україні і направив до міністра оборони.
Затримане українськими прикордонниками судно Sky Moon буде конфісковане на користь держави та передано до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Related

Події в Україні 327154440966891435

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item