Лукашенко пообіцяв відповідь Росії на заборону білоруського молока

Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Президент Білорусі запевнив, що його країна й надалі продаватиме свою молочну продукцію в Росію за тією ціною, яку вважатиме за прийнятну.


Білорусь не терпітиме заборони Росії на ввезення білоруського молока і відповість на цей крок. Про це сказав президент країни Олександр Лукашенко, повідомляє БЕЛТА в четвер, 1 березня.
"Але хочу сказати, що без відповіді такі речі не залишаться. Ми просто терпіти це не будемо. Тому що мене спецслужби інформують, що завезли з Нової Зеландії чи звідкись сухе молоко (це їхня справа), з'явилися надлишки, і вони починають нас притримувати, поки реалізують те молоко за високими цінами. Тому їм не подобається дешеве молоко", - заявив Лукашенко.
 
Він додав, що Білорусь й надалі продаватиме своє молоко в Росії за тією ціною, яку вважатиме за помірну.
 
"А російська влада нехай росіянам збільшує ціну, якщо там уже російські люди, москвичі чи пітерці, об'їлися новозеландським молоком", - резюмував президент Білорусі.
 
Нагадаємо, 26 лютого Россільгоспнагляд оголосив про заборону білоруської молочної продукції. Це рішення було прийняте у зв'язку з повторюваними неодноразовими виявленнями порушень ветеринарно-санітарних вимог Євразійського економічного союзу і РФ.
 
Під заборону потрапили пастеризоване, стерилізоване і ультрапастеризоване молоко і вершки наливом, сухі, концентровані, консервовані і згущені молоко і вершки, молочна наливна, концентрована і суха сироватка, а також сироватковий концентрат і молочний білок.
 
У 2017 році Білорусь поставила в Росію 296,2 тис. т молока і вершків. Порівняно з 2016 роком зростання імпорту білоруської молочки становило 23,7%.

Related

Події у світі 6218207736103820815

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item