У сільському будинку створюють перший в Україні сімейний центр реабілітації родин військових


У селі Іванківці Козятинського району в кінці травня відкриють перший в Україні сімейний центр реабілітації для родин бійців АТО. Вінничанин Сергій Сидорукдля його облаштування віддає власний двоповерховий будинок.
"В центрі реабілітації для сімей військових АТО вони зможуть знаходитися тривалий час. Не просто жити, а отримати для себе психологічну та оздоровчу реабілітацію. Коли військовий повертається на велику землю, його погляд на цей світ зовсім інакший після війни. Зі своєї сторони, дружина, діти, поки чекають бійця додому, переживають цей період по-своєму важко. Через це виникає чимало непорозумінь у сімейному колі. Були випадки, коли доходило діло до розлучень. Наша мета – об'єднати, зацікавити, психологічно розвантажувати родини. Аби не було так, що захисник зміг втримати мир у своїй країні, але не зміг втримати мир у власному домі", - розповів Сергій, передає Вінниця.info.
Центр працюватиме за принципом літнього табору для дітей, але знаходитися там буде можливість всією родиною.
"Маємо штат сімейних психологів. Для релаксації запрошуємо майстрів з йоги. Для бійців будуть створені смуги перешкод для адреналіну. Також будуть займатися професійні спортсмени з рукопашного бою. Центр зможе одночасно приймати до 30 осіб. Жити у ньому зможуть як кілька днів, так і кілька тижнів. Це чудова альтернатива оздоровчим путівкам чи дитячим таборам", - додає Сергій Сидорук.
Перебування у таборі для родин бійців АТО – безкоштовне.
Ветеран АТО Данило Акуленко з двома побратимами Владиславом Книгіним та Романом Кушнарьовим організував у Харкові кав'ярню "Куля". Ідея народилася у хлопців ще 2 роки тому на фронті. До практичних кроків хлопці перейшли лише 5 місяців тому.

Related

Суспільство 1720093983822841501

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item