Рубан перший у ланцюгу арештів — політолог


За арештом Рубана слід очікувати затримання Надії Савченко, Єгора Соболєва і Семена Семенченка. Про це сказав політолог Вадим Карасьов.
Керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звинувачують у підготовці терористичного акту та незаконному володінню зброєю. Нині він перебуває під арештом.
"Рубан тільки перший у ланцюгу затримань. Савченко арештують другою. Семенченко — третім. Потім буде черга Соболєва. За ними підуть активісти, які починали блокаду Криму у 2015 році всупереч позиції президента. Влада може затримати командирів добробатів, які підтримали Саакашвілі. Фактично, вони претендують на статус озброєної опозиції. Пройшли війну, вони рішучі і сміливі. Але не досвідчені політично. Всі вони мають доступ до зброї АТО. Знають своїх людей на війні, в тому числі і спецслужби. Після того, як вислали Саакашвілі, влада хоче розгромити вуличну опозицію.
Їх будуть судити і дискредитувати. Ізолюють від широкої підтримки. Як мінімум, загрожує політичне знищення", - сказав політолог.
8 березня СБУ затримала Володимира Рубана на блокпосту "Майорськ" у Донецькій області. В багажнику його автівки лежали снаряди, міномети, автомати, гранати, гранатомети, кулемети і протитанкові міни. Сам Рубан стверджує, що не знав про зброю. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що через Рубана ватажок самопроголошеної республіки ДНР Захарченко збирався влаштувати теракт в Києві. Президент Петро Порошенко сказав, що метою Володимира Рубана була дестабілізація українського суспільства. Жертвами могли стати тисячі мирних жителів, чиновники і народні депутати.
За рішенням Шевченківського райсуду Києва Рубана взяли під варту на два місяці. 12 березня нардепа Надію Савченко викликали в СБУ на допит по цій справі.

Related

Події в Україні 5159913603362000557

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item