Експерт пояснив, чому реформи в Україні не дають результату


Для системних змін в країні потрібен час і команда. Результат буде помітний через рік, розповів президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.
"Якщо зараз не почати робити системні зміни, Україні загрожує економічна катастрофа. Критичний момент уже настав. Люди будуть виїжджати закордон і це не зупинити. Бо вдома немає можливості заробити і чесно вести бізнес", - каже Грігол Катамадзе.
Реформу патрульної поліції неможливо якісно зробити, якщо не буде реформована судова система.
"Має бути комплексний підхід. Ми всі пам'ятаємо історію з п'яним водієм, в якого під час погоні стріляв патрульний поліцейський. Потім його тягали по судах. Замість того, щоб відстоювати позиції нової служби, люди гнобили її працівників. Що має робити поліцейський, коли бачить порушника, на чорній машині з затемненими вікнами? І вона не зупиняється. Що повинен робити поліцейський? Я думаю, стріляти. Патрульні тоді так і зробили. А тепер сидять під домашнім арештом. Інший поліцейський тепер подумає, коли така ситуація повториться - стріляти чи ні? А коли він починає думати, тоді вже стріляють у поліцейського. Чомусь у Великій Британії чи США доторкнутись до поліцейського не можна. А в Україні - так", - зазначив президент Асоціації платників податків України.
Для поліцейських досі не придбали термінали, щоб штраф можна було сплатити на місці.
"Кажуть, не треба брати за приклад Грузію. Але що там, що в Україні нараховується близько 2 тисяч поліцейських автомобілів. Грузинський коп, коли вас зупиняє, дістає з кишені термінал. Квитанцію виписує за 3 хвилини. У Києві чекав 45 хвилин поки складали протокол", - додав Грігол Катамадзе.

Related

Економіка 4921580180554191899

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item