Трамп готовий вислати російських дипломатів - ЗМІ

Дональд Трамп згоден вислати російських дипломатів

Про висилку представників російського дипкорпусу ймовірно оголосять в понеділок. Перш ніж піти на такий крок, Трамп хоче упевнитися, що європейські союзники також зроблять схожі заходи.

Президент США Дональд Трамп готовий вислати десятки російських дипломатів із США через отруєння Сергія Скрипаля. Про це в суботу, 24 березня, повідомило агентство Блумберг з посиланням на джерела.

Трамп погодився з рекомендаціями своїх радників. Про висилку дипломатів, ймовірно, оголосять у понеділок, 26 березня, відзначають знайомі з ситуацією джерела.

Однак, співрозмовники агентства побоюються, що рішення президента не остаточне.
Як зазначається, перш ніж висилати дипломатів, Трамп хоче упевнитися, що європейські союзники США також зроблять схожі кроки.

Трамп обговорив це питання з американським послом в Москві Джоном Хантсманом, міністром фінансів Стівеном Мнучіним, міністром торгівлі Вілбуром Россом, главою Мін'юсту Джеффом Сешшнсом, міністром оборони Джеймсом Меттісом, директором нацрозвідки Деном Коатсом, Гербертом МакМастером і іншими, уточнює агентство.
Раніше офіційний представник держдепартаменту Хезер Науерт заявляла, що "США розглядають різні варіанти відповіді на обурливі дії Росії в Великобританії, щоб продемонструвати солідарність з нашим союзником, і залучити Росію до відповідальності за явне порушення міжнародних норм і угод", проте додала, що поки Держдеп не може оголосити про будь-які заходи.

ЗМІ повідомляють, що висилку російських дипломатів готують близько двох десятків європейських країн, в тому числі Франція, Німеччина, Польща, Ірландія, Нідерланди, Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Латвія і Литва. Такі кроки розглядаються в якості заходів проти Росії з боку ЄС, однак кожна країна буде приймати рішення самостійно.

Related

Події у світі 8257256922967408135

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item