Екс-главу Газпром-медіа Лесіна вбили російські агенти на замовлення близького до Путіна олігарха - ЗМІ

У ФБР є секретний звіт щодо смерті Михайла Лесіна
Колишнього очільника Газпром-медіа Михайла Лесіна, якого знайшли мертвим у готелі Вашингтона в 2015 році, вбили найманці на замовлення олігарха, близького до президента РФ Володимира Путіна, повідомляє BuzzFeed з посиланням на секретну доповідь ФБР США.
Зазначений звіт був складений колишнім співробітником британської розвідки MI6 Крістофером Стілом, відомим як автор досьє про президента США Дональда Трампа.
Згідно зі звітом Стіла, найманцям було доручено побити Лесіна, а не вбивати його, але "вони зайшли занадто далеко". Джерела повідомили, що вбивцями є російські агенти державної безпеки, які "підробляли" у олігарха, близького до Путіна.

Представник ФБР Ендрю Еймс відмовився підтвердити або спростувати існування звіту щодо Лесіна, заявивши, що не коментуватиме цю інформацію.
За даними BuzzFeed, Лесін помер напередодні запланованої зустрічі з представниками Міністерства юстиції США. Вони планували опитати колишнього міністра друку РФ про внутрішню роботу телеканалу Russia Today, що фінансується Кремлем.
Раніше BuzzFeed повідомляв, що Михайло Лесін був побитий до смерті. За даними джерел в ФБР, на його тілі виявили тупі травми голови, шиї і тулуба.

Нагадаємо, що 5 листопада 2015 року в чотиризірковому готелі Dupont в Вашингтоні був знайдений мертвим Михайло Лесін.
Спочатку повідомлялося, що смерть настала в результаті серцевого нападу. Однак судмедекспертиза встановила, що Лесін помер в результаті травми від удару тупим предметом по голові.
Згідно з висновком прокуратури США, смерть настала в результаті поранень, які він отримав в готельному номері, перебуваючи один. Прокуратура США визнала загибель нещасним випадком.

Михайло Лесін очолював Газпром-медіа холдинг, до складу якого входять телекомпанії НТВ, ТНТ, супутникова телекомпанія НТВ-Плюс, радіостанції Ехо Москви, Сіті-FM, Relax-FM і видавництво Сім днів, з 1 жовтня 2013 по 12 січня 2015 року. Під його керівництвом холдинг придбав основні активи компанії Профмедіа, в тому числі телеканали ТВ3 і 2х2, а також кінокомпанію Централ Партнершип.
У 1999-2004 роках Лесін був міністром друку РФ. До цього обіймав посади заступника голови ВДТРК і керівника управління президента РФ зі зв'язків з громадськістю.

Related

Події у світі 482920339877166880

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item