Необхідно провести місцеві референдуми щодо церков Московського патріархату - політолог


Російської церкви, як релігійної установи, не існує, є іноземна спецслужба з такою назвою.
Про це розповів політолог Олександр Палій.
1 березня в програми "Още от деня" Болгарського національного телебачення під час візиту до цієї країни патріарх Російської православної церкви Кирил сказав, що на Донбасі відбувається громадянська війна.
"Кирил це зробив так, як свого часу Понтій Пілат (римський правитель Юдеї, віддав Ісуса на розп'яття.), коли вмивав руки. Щоб виправдати свою безпринципність. Він не закликає російську владу припинити агресію, отже вирішив сказати, що в Україні громадянська війна. Щоб не відповідати за десятки тисяч убивств, каліцтв, за мільйони біженців", - розповідає політолог.
На його думку, російська церква не має власної автономної думки та не може вважатися релігійною установою.
"Це просто назва іноземної спецслужби. Автономної думки у гвинтика російської державної організації немає. Є те, що патріарху Кирилу регламентовано говорити. Яке в нього звання в російській державній організації? Може, генерал-майор? В кращому випадку — генерал-полковник. У Росії таких тисячі", - розповідає він.
Політолог вважає, що в Україні необхідно провести місцеві референдуми, щоб вирішити питання з церквою Московського патріархату.
"Референдум треба провести серед православного населення щодо приналежності до тих чи інших храмів. Люди мають попередньо зареєструватися, щоб не голосував хто завгодно. А потім визначитися, до якого патріархату має належати церква на їхній території. На цьому закрити питання", - підсумував він.
"Одна частина України не прийняла те, що відбувається в іншій. Реальної миротворчої сили немає, тільки Українська православна церква (мав на увазі Московський патріархат.) має такий потенціал. Її паства знаходиться і на сході, і на заході, і в центрі країни", - сказав також патріарх Кирил.
"Посольство України в Республіці Болгарія обурене антиукраїнськими висловлюваннями Кирила, - ідеться в коментарі установи, опублікованому на її сайті наступного дня. - Твердження патріарха про "громадянську війну" на Донбасі розглядаємо як антиукраїнську провокацію".

Related

Суспільство 4536234884673014320

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item