Поліція оточила кладовище, де поховані дружина і син Скрипаля


Поліція оточила на кладовищі в британському місті Солсбері ділянку, де поховані дружина і син колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.
Про це повідомляє місцеве видання Salisbury Journal.
Спочатку журналісти повідомили про ексгумацію тіл родичів отруєного шпигуна, однак поліція спростувала цю інформацію. Зокрема, тіло сина Сергія Скрипаля Олександра після його смерті було піддано кремації і в Солсбері похована урна з його прахом.
На даний момент невідомо, в чому саме полягають слідчі дії. Крім поліції, в розслідуванні на кладовищі беруть участь медики і військові.
Дружина Сергія Скрипаля Людмила переїхала разом з ним до Великобританії після обміну шпигунами між Росією і США. Жінка померла в 2012 році, причиною її смерті вказується рак матки. Син колишнього російського шпигуна Олександр помер в 2017 році в Санкт-Петербурзі від печінкової недостатності.
66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними в неділю на лавці у південному англійському місті Солсбері. Обох отруїли невідомою нервово-паралітичною речовиною. Вони залишаються в лікарні у критичному стані. Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння спробою вбивства, пов'язаною з Росією.
Скрипаль раніше звертався в поліцію із заявою про те, що побоюється за своє життя.
Сергій Скрипаль до 1999 року служив в Головному розвідувальному управлінні, після чого вийшов на пенсію у званні полковника. У 2004 році його затримали за підозрою в шпигунстві на користь Великобританії і через два роки засудили до 13 років позбавлення волі. Скрипаль був визнаний винним в тому, що з 1995 року передавав Секретної розвідувальної служби Великобританії дані про співробітників російської розвідки, які працювали під прикриттям в Європі.
У 2010 році Скрипаль і ще троє засуджених в Росії були помилувані, після чого їх обміняли на десятьох агентів російської розвідки, розкритих в США. Після обміну Скрипаль став жити в Великобританії.

Related

Події у світі 4708679986259865101

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item